DESPERADO lanseaza videoclipul melodiei NU SUNT CUVINTE la Restaurant Centru Vechi!

Desperado este singura formatie de country-rock din Romania si s-a infiintat in anul 1998. Membrii trupei sint muzicieni profesionisti si provin din alte formatii de succes. Inca de la albumul de debut,intitulat”Promit ca nu mai beau” , Desperado si-au definit un stil original nu numai datorita muzicii,cit si din cauza textelor pline de umor desprinse din viata de zi cu zi ,abordind probleme ca: escapade extraconjugale, consumul excesiv de alcool sau diverse comportamente umane. Primul disc,lansat in 2000, s-a vindut foarte bine si a propulsat grupul Desperado in rindul celor mai cunoscute trupe din Romania.Aceasta s-a intimplat atit datorita aparitiilor scenice si prestatiei live deosebit de eficiente cit si datorita lansarii unor mari hituri:”Am cazanul meu” si “Betivan ratat”. In 2001 apare albumul “Oameni de treaba” care contine superhitul “Lenea”.Videoclipul acestei melodii a fost considerat de referinta la vremea respectiva si a avut un mare succes,fiind nominalizat la “Premiile Industriei Muzicale Romanesti”Impactul pe care l-a avut acest album a facut sa creasca vertiginos cererea pentru concerte live.

Din pricina numarului mare de solicitari,urmatorul album al trupei apare abia in 2003 si se intituleaza”La fel ca tata”Piesa care da titlul albumului beneficiaza de un videoclip filmat pe un tren de linie ingusta din Maramures si devine automat un mare hit.Dupa scurta vreme,un alt videoclip Desperado,propulseaza piesa “Fata de la tara” in topuri.

In 2004,Desperado lanseaza “Greatest Shits” care contine piesele de top ale trupei impreuna cu 3 piese noi.
In 2002,2006 si 2007 Desperado participa la selectia Eurovision Song Contest.Ultimele 2 participari marcheaza colaborarea cu interpretul norvegian de origine romana Tony Poptamas,fapt ce atrage o crestere substantiala de calitate si de box-office.La editia Eurovisin Romania 2007,Desperado&Tony Poptamas sint clasificati pe locul 2,atragind un numar impresionant de voturi.
Desi imprimarile s-au terminat in martie 2006,noul disc al trupei,”Raspundem ascultatorilor” este lansat abia in 2007. Dupa mai bine de 4 ani,trupa country-rock Desperado revine cu un nou album,mai matur si mai modern,indelung asteptat de fani.Albumul contine 11 piese,dintre care 2 au fost prezentate la concursul “Eurovision 2007”,avind versiune si in limba engleza.,avindu-l ca invitat special pe solistul vocal Tony Potamas.Prezenta grupului Desperado la Eurovision 2007 a fost primita foarte bine atit de catre public cit si de mass-media.Dintre piesele acestui disc,fanilor country le recomandam “La tat ni-I greu” si “Unde ai fost” , pasionatilor de rock “O femeie ca si-a mea”,”Cel mai prost scenariu” sau “Omul simplu”,iar publicului larg slagarele pop-rock ”Acceleratul 1932”,”Johnny”,”California” sau “Ma intorc de unde am pornit”.
In momentul de fata, trupa Desperado lucreaza la imprimarile albumului “Nemuritor de foame”, album care contine pe linga single-ul cu acelasi nume si titluri ca “E ora inchiderii“, “Omul”, ”Asta-s eu“ sau “Nu sint cuvinte”.

Componenta trupei este:

Sandy ”The gun” Deac – vocal, chitara, keyboards
Kovacs “Indiana Jones” Laszlo – chitara
Edi ”Rider” Raita – voce, keyboards
Vlad “PG Suckermann” Spatar – bass, vocal
Janky “Yankee Joe” Zsolt – tobe
Ovidiu “Yezekill” Buhatel – manager, sound designer

www.desperadocountry.ro
www.desperadocountry.com
www.myspace.com/desperadocountry